ANNA TEADA ⟩ Kudjape metsaalune on prügi täis

Copy
"Anna teada" rakenduses saab teatada heakorraprobleemidest.
"Anna teada" rakenduses saab teatada heakorraprobleemidest. Foto: Ekraanitõmmis

Viimastel päevadel on "Anna teada" rakendusse märgitud mitmeid Saaremaa heakorraprobleeme. Näiteks teatati laupäeva õhtul prügi täis metsaalusest Kudjapel ja pühapäeva hommikul lapsevankriga ületamatust kõnniteeservast. 

Kõnnid pimedal ajal ringi ja märkad, et tänavavalgustus ei põle. Näed, et kusagil on vedelemas prügihunnik, mis kohe kindlasti ei tohiks seal olla. Või ajab jätkuvalt närvi auklik tänavalõik, mille parandamine poleks nagu kellegi asi. Kes veel ei ole kuulnud, siis tegelikult on sääraste murede lahendamiseks välja mõeldud rakendus "Anna teada".

Rakenduse abil saab kohalikku omavalitsust või transpordiametit teavitada heakorraprobleemidest. Murekohast teadaandmiseks peab rakenduse kaardil märkima probleemi asukoha, kirjutama lühikese selgituse ning võimalusel lisama ka foto. Lisada tuleb ka oma kontaktandmed, sest siis on võimalik omavalitsuselt või transpordiametilt täpsustusi saada.

"Rakendus edastab teate vastavalt määratud koordinaadile kohalikule omavalitsusele või transpordiametile. Valda jõudnud päringu edastab vallavalitsuse infosekretär vastavale struktuuriüksusele või teenistujale, kes probleemiga edasi tegelevad," selgitas Saaremaa valla kommunikatsioonispetsialist Risto Kaljuste.

Risto Kaljuste
Risto Kaljuste Foto: Erakogu

Hetkeseisuga on rakenduse kaardil näha teavitust kahest Saare maakonna juhtumist. 4. mail on teavitatud löökaukudest Kihelkonna maanteel Suuresilla ja ringtee vahelisel lõigul. 7. mail on märgitud, et Nasval ei põle tänavavalgustus. Mõlemad teavitused on rohelised, mis tähendab, et ametiasutused on probleemi teadmiseks võtnud, tegelevad selle lahendamisega või see on juba lahendatud. Punane teavitus tähendab, et probleemiga pole veel tegeletud.

TÄIENDUS! 21. mai õhtu seisuga oli rakenduse kaardile lisandunud Saaremaale juurde kolm probleemset kohta.

20. mai seisuga on Saare maakonnas märgitud kaks kohta. Roheline tähendab, et probleemiga tegeletakse või on juba lahendatud.
20. mai seisuga on Saare maakonnas märgitud kaks kohta. Roheline tähendab, et probleemiga tegeletakse või on juba lahendatud. Foto: Kuvatõmmis
PUNASED: 21. mai seisuga on lisandnud kolm uut probleemset kohta.
PUNASED: 21. mai seisuga on lisandnud kolm uut probleemset kohta. Foto: Kuvatõmmis

Teadet käsitletakse kui vihjet ja üldjuhul tagasisidet ei anta. "Anna teada" rakendus toimib nii veebis kui ka mobiilis – äpp on olemas nii Androidi kui ka iOS-i jaoks. Veebilehele saab SIIT.

Kuidas õigesti teavitada?

  • Kasuta rakendust eesmärgipäraselt ja ära saada vale- või vigaseid teateid (probleemi ei ole, probleemi kirjeldus on vale, probleem ei asu määratud asukohas, pilt ei ole tehtud määratud asukohas vms).
  • Säilita teates alati viisakas toon.
  • Kirjelda probleemi korrektselt, et selle sisu oleks mõistetav.
  • Kasuta korrektset kirjakeelt ja väldi slängi.
  • Ära kirjuta teksti SUURTÄHTEDEGA.
  • Väldi irooniat ja sarkasmi.
  • Saada probleemist korraga ainult üks teade.

"Anna teada" on siseministeeriumi tellimusel väljatöötatud rakendus. Infosüsteemi haldaja on AS Andmevara. Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles