KULLAD JA HÕBEDAD ⟩ "Medalit me otseseks sihiks ei seadnud, kõik tuli nagu iseenesest"

Urmas Kiil
Copy
TEEVAD AJALUGU: Kui Saaremaa ühisgümnaasiumi esimeses lennus oli 1919. aastal kokku 16 lõpetajat, siis Saaremaa gümnaasiumi esimeses lennus on neid 140. Pildil on kaks tänavust lõpetajat: hõbemedalist Paula Nõmme ja kuldmedalist Voldemar Kirss.
TEEVAD AJALUGU: Kui Saaremaa ühisgümnaasiumi esimeses lennus oli 1919. aastal kokku 16 lõpetajat, siis Saaremaa gümnaasiumi esimeses lennus on neid 140. Pildil on kaks tänavust lõpetajat: hõbemedalist Paula Nõmme ja kuldmedalist Voldemar Kirss. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nii arvasid Saaremaa gümnaasiumi esimese lennu kaks medalikandidaati Paula Nõmme ja Voldemar Kirss.

“Gümnaasiumiaastad möödusid ikka väga kiiresti, palju kiiremini, kui kolm aastat tagasi oskasin endale ette kujutada,” möönis hõbemedalikandidaat ja kunagine Kuressaare gümnaasiumi õpilane Paula Nõmme. “Ma ei ütleks, et medalini jõudmine oleks nii väga keeruline olnud,” rääkis ta. “Viimase klassi lõpus enne eksameid tuli ehk mõnevõrra rohkem pingutada.”

Juba põhikooli lõpetas Paula vaid viitega. Küllap siit kõik oskused, võimed ja tahe, mis võimaldasid edukalt läbida ka gümnaasiumi. “Kindlat ja teadlikku medali saamise plaani mul kümnendas klassis nüüd küll ei olnud,” märkis Paula. Samas lisas ta, et aeg-ajalt võis ju omaette mõtiskleda, et oleks väga tore korrata gümnaasiumis seda, mis sai teoks juba põhikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles