NÕUDETRANSPORDILE KRIIPS PEALE ⟩ Vald ei saanud riigilt nõudluspõhise transpordiga jätkamiseks raha (1)

Saarte Hääl
Copy
Nõudetranspordi avaüritus Kuressaares
Nõudetranspordi avaüritus Kuressaares Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaal eelmise aasta juulis alanud katseprojekt, mis võimaldab Salme, Torgu, Lümanda ja Kärla piirkonnas kasutada tasuta nõudluspõhist transporti, lõppeb tänavu 30. juunil.

Abivallavanem Mikk Tuisu sõnul on projekt olnud edukas ning selle elluviimise käigus on saadud väärtuslikku infot ja kogemusi.

„Teame nüüd päris hästi, kuidas korraldada Saaremaa hajaasustusega piirkondades ühistransporti nõudluspõhiselt ja paindlikult, arvestades elanike soove ja tegelikku liikumisvajadust. Samuti on tunduvalt selgem, kui palju selline teenus maksma läheb,“ selgitas Tuisk.

Rahastamisvõimaluste leidmisel soovib vallavalitsus koostöös riigiga teha teenuse edaspidi kättesaadavaks kõikjal Saare- ja Muhumaal.

Abivallavanema hinnangul on saarlased nõudetransporditeenuse soojalt vastu võtnud, sest see mitmekesistab võimalusi kodusaarel liikumiseks ja inimesed saavad sõita ka sinna, kuhu nende kodukülast bussiliin ei vii.

„Paraku ei õnnestunud Saaremaa vallal saada riigieelarvest raha nõudluspõhise transpordiga jätkamiseks pärast katseprojekti lõppu ja seetõttu tuleb teenuse osutamine praegu lõpetada.

Samas loodame, et leiame koostöös riigiga rahastamisvõimaluse ning saame edaspidi nõudluspõhise transpordiga nii Saare- kui ka Muhumaal jätkata,“ lisas Mikk Tuisk.

Eesti esimese nõudluspõhise transpordi katseprojekti koostööpartnerid on Saaremaa vald, Transpordiamet, OÜ Modern Mobility ja AS Toyota Baltic.

Projekti eesmärk on kombineerida tavapärane liinivedu nõudluspõhise ühistranspordiga, mis võimaldaks kokkuvõttes inimestele mugavamat ja vajadustele paremini vastavat teenust.

Saaremaa vallavalitsus tänab kõiki nõudluspõhise transpordi kasutajaid ning partnereid ja rahastajaid, kellega koostöös projekti elluviimine võimalikuks sai. Teenust saab kasutada 30. juunini, lisainfot leiab valla kodulehelt: saaremaavald.ee/uhistransport.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles