TS Laevad soovitab suvisteks reisideks e-pileti varakult ära osta

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Suvisel ajal võivad sadamatesse tekkida pikad järjekorrad.
Suvisel ajal võivad sadamatesse tekkida pikad järjekorrad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

TS Laevad OÜ teenindas 2022 aasta mais kokku 189 513 reisijat ja viis üle Väinamere 97 741 sõidukit ja haagist. Võrreldes 2021. aasta maiga kasvas reisijate arv 10% ja sõidukite arv 2%.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul vedas mais sarnaselt märtsile ja aprillile reisijate ja sõidukite arvu kasvu Virtsu-Kuivastu liin.

Ave Metsla.
Ave Metsla. Foto: Erakogu

"Mais teenindasime Virtsu-Kuivastu liinil 136 869 reisijat ja viisime üle mere 70 881 sõidukit, võrreldes eelmise aasta sama kuuga kasvas reisijate arv 13% ning sõidukite arv 4%. Üle mere veetud sõidukite arv saavutas ka liini maikuu rekordi. Rohuküla-Heltermaa liinil kasvas reisijate arv võrreldes eelmise aasta maiga 4% saavutades 52 644 reisijaga liini maikuu reisijate rekordi. Üleveetud sõidukite arv vähenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 2% 26 860 sõidukini," rääkis Metsla.

Maikuu statistika järgi on kasvanud ka püsielanike piletite arv ning seda kõige rohkem Hiiumaa liinil. "Samuti on sõidukite arvust kiiremini kasvanud reisijate arv. Üheks põhjuseks on busside arvu osaline taastumine võrreldes koroonaeelse ajaga, busside arv kasvas mais võrreldes eelmise aasta maikuuga 71%," märkis Metsla. "Kasvanud on ka sõidukita reisijate arv, keda oli mais 1 900 inimest ehk 35% rohkem kui mullu."

Suvel on saared populaarsed sihtkohad ja siin toimub palju erinevaid üritusi. "Selle tõttu soovitame suvisteks reisideks kindlasti e-pilet varakult ära osta, et saare ja mandri vahel liikumine oleks võimalikult sujuv. Kui reisiplaanid muutuvad, saab piletit lihtsasti muuta," lisas Ave Metsla.

TS Laevade parvlaevad tegid mais kahel liinil kokku 1 995 reisi, millest 99,3% väljus õigeaegselt. Reiside arv oli aasta varasemast 5% suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles