GALERII ⟩ Kaitseminister Kalle Laaneti pidulik vastuvõtt

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Kaitseminister Kalle Laanet ütles võidupüha eelõhtul Kuressaares peetud vastuvõtu kõnes, et Ukraina kaitsesõda Venemaa vastu on kogu Euroopa ja kogu vaba maailma sõda kaitsmaks vabadust ja inimõigusi ning meie elulaadi aluseks olevaid väärtusi.

„Meie sõbrad, meie naabrite naabrid peavad ränkrasket verist ja ohvriterohket kaitsesõda endast kordades suurema agressori vastu. Selles olukorras mõelgem austusega meie eelkäijatele, kes ligi veerand sajandi eest otsustasid, et pelgalt varasemate võitude tähistamisest jääb väheks ning nimetasid Võidupäeva lisaks veel ka meie Maakaitsepäevaks,“ rääkis kaitseminister Laanet 22. juuni õhtul võidupühale eelnenud vastuvõtul.

„Koos oma Balti naabritega oleme enamiku teiste liitlastega võrreldes sõjakolde ülimalt ohtlikus läheduses ning Venemaa diktaatorliku võimu peakorterist oleme värskelt kuulnud otseseid ähvardusi eeskätt Leedu, kuid ka Läti ja Eesti aadressil,“ lisas Laanet.

Kaitseminister tõi esile nii kogu rahva kaitsevõime kui ka liitlassuhete olulisuse. „Meie Maakaitsepäev on ennekõike Eesti Kaitseliidu kui kogu rahva kaitsetahte sümboolse väljenduse päevaks ja tulles kogemusterohkest ajaloost liitlasterohkesse tänapäeva hindame vääriliselt mõlemaid – kogemusi ja liitlasi.“

Samuti osales kaitseminister 22. juunil Kuressaares toimunud Eesti sõjaväeorkestri võidupüha eelsel kontsert-jalutuskäigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles