FOTOGALERII ⟩ Kuressaares avas uksed üürimaja

Copy

Kuressaares avati teisipäeval valla ja erasektori koostöös valminud üürimaja nimega Linnuse Maja.

Kitsas tn. 16 asuvas üürimajas on 18 korterit, keldrikorrusel on neli hobiruumi ja saunakompleks ning igale korteri üürnikule panipaigad. Maja hoovi on igale parkimiskohale plaanitud ka elektriautode laadimiskohad. Korterite rendihinnad jäävad sõltuvalt üürimise pikkusest ja korteri suurusest vahemikku 280 kuni 860 eurot.

Saaremaa vallavalitsus alustas ettevalmistusi üürimaja rajamiseks 2018. aasta kevadel, mil avalikule konkursil projekti partneri leidmiseks oli edukas ettevõtja Tullio Libliku firma Saarte Investeering OÜ. Hiljem lahkus Tullio Liblik üürimaja projektist ja müüs oma osa Mart Loigu ja Olari Aaviku ettevõttele Ogremor Holding OÜle.

Eraettevõtte osa hoone ehitusmaksumusest on 50 protsenti ehk umbes miljon eurot. Teise poole ehk 952 800 eurot on garanteerinud sihtasutus Kredex, kes tegi seda mobiilsetele töötajatele üürielamu ehitamise taotlusvoorust 2018. aastal. Üürimaja omanik on 51-protsendilise osalusega Saaremaa vald ja 49-protsendilise osalusega erainvestorid. Kitsas Kodu 16 OÜ nõukogu esimees on Saaremaa abivallavanem Mikk Tuisk.

Saaremaa vallavanema Madis Kallase sõnul on üürikorterite suur puudus olnud teatud mõttes arengupiduriks üle Eesti ja Saaremaa ei ole erand. "Oleme kõigile osapooltele väga tänulikud, et keerulisel ajal jõudis pikk protsess 18 uue ja kaasaegse lahendusega korteri valmimise näol finišisse. Kindlasti oleks sarnastel üürimajadel Saaremaal veel turgu ja loodetavasti saame uute kortermajade avamise tunnistajaks olla ka tulevikus," ütles Kallas.

Üürimaja projekti toetas KredEx. Koostööpartneriteks Linnuse maja ehitusel olid PIN Arhitektid, Spetsiaalne Ehitus, Ösel Consulting OÜ, Tartu Ehitus AS ja Infragate Eesti AS.

Fotod: Liisu Ots/Saaremaa vallavalitsus, Tõnis Kipper /Kadi raadio

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles