Saada vihje

TOIT Mesimummid tegid smuutit ja õppisid, mis teeb toidu tervislikuks

Kuressaare Ida-Niidu lasteaia kevadine tervisenädal tõi lasteaia hoovi ja rühmadesse mitmekesist ning liikumisrohket tegevust. Nädala fookuses olid tervislik toitumine ja aktiivne eluviis.

“Tervisenädalat korraldame kaks korda aastas – sügisel ja kevadel,” rääkis lasteaia õppealajuhataja Ene Šesterikov. “Sügisel on suurem rõhk liikumisel, kevadel lisandub rohkem toitumisega seotud tegevusi. Näiteks sel aastal tegid lapsed taas fantaasiavõileibu – see oli meil esimest korda kavas eelmisel aastal ja nüüdseks kujunemas traditsiooniks.”

Fantaasiavõileibade valmistamiseks anti igale rühmale erinevaid toiduaineid – näiteks leiba, kurki, paprikat, lehtsalatit, tilli ja muud eestimaist kraami –, millest lapsed said ise välja mõelda ja valmistada oma maitse järgi tervislikke võileibu. “Iga laps sai kaunistada leivaviile just talle meelepärasel moel,” ütles Šesterikov.

Kommentaarid
Tagasi üles