PERSOON ⟩ Robin Mäetalu – 13 aastat kitarr peos ja kitarril peos

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ARMAS KOHT: Kaali, emapoolsete vanavanemate kodu on Robin Mäetalu jaoks kallis koht, kus ta väiksena palju aega veetis.
ARMAS KOHT: Kaali, emapoolsete vanavanemate kodu on Robin Mäetalu jaoks kallis koht, kus ta väiksena palju aega veetis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Karl-Erik Taukari ja Jüri Pootsmanni kitarrist Robin Mäetalu hakkas pillimeheks 10-aastaselt ja täiesti vabast tahtest. “Isa ostis endale kodus mängimiseks akustilise kitarri, mille ma passiiv-agressiivselt omastasin,” ütleb Saaremaalt pärit Robin.

Huvi erinevate rokkbändide vastu oli tal muidugi olemas juba lasteaiast saati. Enne kümnendat eluaastat ta kitarri aga pihku ei saanud. Olles seejärel umbes aasta harjutanud iseseisvalt erinevaid kitarririffe, tekkis tal soov minna Kuressaare muusikakooli kitarrimängu päriselt õppima. “Kuigi mul muusikalist kuulmist tol ajal väga ei eksisteerinud, siis kuidagi ma sinna sisse sain ja avanemine kui selline toimus jooksvalt muusikakoolis õppides ning selle kõrvalt erinevaid poistebände tehes,” meenutab Robin (23).

Väga olulist rolli tema muusikutee algusperioodil mängis kitarriõpetaja Toomas Tang, kes Robini sõnul temasse pidevalt motivatsiooni süstis ning tabas hästi ära, mis noormehele kitarriga päriselt teha meeldib. “Seetõttu ei muutunud ka muusikakoolis käimine mulle kuidagi ebameeldivaks, pigem ootasin igat tundi põnevusega,” tunnistab ta. “Hoiame siiani teineteisega ühendust ning saame väga hästi läbi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles