Abruka tänavapiknik tõi kohale paarsada inimest

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ÕLG ÕLA KÕRVAL: Abruka rahvas tahtis koos keset küla maha istuda ja ära see ka tehti. Valges alanud sündmus vältas pimedani välja.
ÕLG ÕLA KÕRVAL: Abruka rahvas tahtis koos keset küla maha istuda ja ära see ka tehti. Valges alanud sündmus vältas pimedani välja. Foto: VISIT ABRUKA FACEBOOK

Kui Kuressaares on ülipopulaarset tänavapiknikku peetud juba aastaid ja pärast vahepealset koroonapausi toimub see sel sügisel jälle, võttis Abruka rahvas end samuti kätte ja tegi oma tänavapikniku juba südasuvel ära.

Tillukesel saarel peetud tänavapiknik osutus täielikuks kordaminekuks, sest mööda külatänavat kulgenud pika laua taha ja eemale põllulegi kogunes läinud laupäeval ca 200 inimest.

Pikniku idee tekkis Kaupo Heinlaidil, parvlaeva Abro kipperil või “Abruka poisil”, nagu ta enda kohta ise ütles. Korda läks toimunu aga kogu Abruka rahva ühisel pingutusel. Vähemalt nii kinnitas Heinlaid, kelle kohta teised jälle ütlesid, et just tema oli korraldaja. Oma õla pani asjale alla ka Saaremaa vald, kes toetas saare rahvast lisalaevareiside ja näiteks lastele lustimiseks mõeldud batuudi organiseerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles