ASJA LUGU Ivo Linna: Biitlite vinüülid on kulda väärt!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuigi Biitlite plaadikogu on aukartust äratavalt suur, mahub see varandus ära Ivo ja Imbi Linna Muhu-kodu ehk Laasu talu rehielamu pisikese magamiskambri riiulitele.
Kuigi Biitlite plaadikogu on aukartust äratavalt suur, mahub see varandus ära Ivo ja Imbi Linna Muhu-kodu ehk Laasu talu rehielamu pisikese magamiskambri riiulitele. Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

Selleks, et saada oma kogusse kõik erinevad The Beatlesi ja selle liikmete plaadid, mis maailmas välja antud on, peaks mul olema vähemalt miljon dollarit ja kümme sekretäri," ütleb laulja Ivo Linna, kellele kuulub Eesti suuremaid, kui mitte suurim biitlite plaatide kollektsioon.

Kuigi plaadikogu on aukartust äratavalt suur – üle tuhande vinüüli, CD-plaadi ja videokasseti –, mahub see varandus ära Ivo ja Imbi Linna Muhu-kodu ehk Laasu talu rehielamu pisikese magamiskambri riiulitele. Selleks, et õige plaat riiulist üles leida, on Ivol koostatud kataloog, mille kaante vahel on kirjas, kus täpselt iga konkreetne plaat asub.

Ivo mäletab väga hästi, millal tema plaadikollektsioon alguse sai – 1975. aasta juulis, mil saarlane teenis lauljana leiba Viru hotelli teise korruse restoranis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles