SAARLANE ⟩ Kuidas saada õpetajaks, millist tahtnuks endalegi? Morten Mägi teab

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ILMSELT SUURIM ROLL: Kärla kooli õpetajana saab Morten kooliaasta jooksul
iga päev jälle rolli sisse elada.
ILMSELT SUURIM ROLL: Kärla kooli õpetajana saab Morten kooliaasta jooksul iga päev jälle rolli sisse elada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viieaastaselt perega Taanist Saaremaale kolinud Morten Mägi Ravn teadis juba verinoorelt, et temast saab selline õpetaja, nagu ta ise endale soovis. Praegu on ta teel sinna ning loodab ühel päeval olla oma unistuste õpetaja.

Taanis, kus ta sündis, pole Morten ammu olnud. Ta pere kolis Saaremaale, kui poiss oli viiene ning ega ta sealset elu nii väga mäletagi. Ehkki taani keel on tal selge. Muus osas ta Taaniga nii sügavat sidet enam ei tunnegi, pigem ütleb ta, et on saarlane. “Siis olin saarlane ja nüüd olen saarlane,” nendib ta selgituseks, sest Taaniski elas ta saare peal – Bornholmil.

Morteni isa on taanlane ja ema eestlane, saarlane, kui veelgi täpsem olla. Seepärast aastate eest Saaremaale kolitigi. Enne kolimist oli pere korduvalt Eestis käinud. Suvevaheaegu veetmas. “Mingil hetkel tegid vanemad otsuse tulla Eestisse ja mul ei olnud seal väga sõnaõigust ega valikut, kuhu me lähme,” nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles