Saaremaa koolides asub tööle paarkümmend uut õpetajat

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ÕPETAJA JA ÕPILANE: Kihelkonna koolis ainsana I klassi minev Oliver on juhtumisi õpetaja Heili Kiige poeg. Oliveri sõnul on emme koolis ikkagi õpetaja, mitte emme.
ÕPETAJA JA ÕPILANE: Kihelkonna koolis ainsana I klassi minev Oliver on juhtumisi õpetaja Heili Kiige poeg. Oliveri sõnul on emme koolis ikkagi õpetaja, mitte emme. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Vaatamata õpetajate põuale leidub Saaremaa vallas palju neid, kes täna uues koolis õpetajana alustavad. Kärlal algab uus õppeaasta ka kahel Ukraina klasside õpetajal.

Juba kevadest saadik otsisid kuulutuste kaudu õpetajaid pea kõik koolid. Saaremaa valla väikseim, vaid 12 õpilasega Kihelkonna kool sai juurde koguni kaks uut pedagoogi – klassiõpetaja ja loodusainete õpetaja Heili Kiige ja kehalise kasvatuse õpetaja Märten Opi.

Koolijuht Kai Kallase sõnul ei ole kumbki Kihelkonnaga seotud ning kandideerisid kuulutuse peale. Tahtjaid oleks olnud vahest rohkemgi, kuid konkurssidel osalevad ka inimesed, kelle haridus ei vasta nõuetele, ning Kihelkonna piirkonnas on puudus ka elamispindadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles