Automüügis kehtib praegu reegel “Kes ees, see mees!”

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LAOS AUTOSID KÜLL: Kristian Teern ütleb, et autoostu edasi lükata pole kindlasti vaja. Neil on laos sadakond erinevat kohe saada olevat sõidukit.
LAOS AUTOSID KÜLL: Kristian Teern ütleb, et autoostu edasi lükata pole kindlasti vaja. Neil on laos sadakond erinevat kohe saada olevat sõidukit. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaal tegutsevad automüüjad tõdevad, et keerulised ajad pole läbi – osa mudelite puhul on tarneajad suisa prognoosimatud. Samas, esinduste ladudes autosid jagub ja paremat hinda saab müüja ka kasutatud auto eest.

Škoda Kuressaare esinduse müügijuhi Aivar Johansoni sõnul on nõudlus uute autode osas püsinud stabiilselt kõrge, kuid paraku pole nad tarneprobleemide tõttu alati saanud nõudlust soovitud mahus rahuldada. “Kõik vabad laoautod on kiirelt omaniku leidnud,” nentis Johanson. “Kehtib reegel “Kes ees, see mees” – see tähendab, et kui uue auto ostusoov on varakult teada, oleks mõistlik tellimus sisse anda.”

Uue sõiduki ostu saab müügijuhi sõnul kindlasti ette planeerida. “Mida varem tellida, seda tõenäolisem on, et auto ka varem kliendini jõuab. “Arusaadavalt on nii meie kui ka tootjatehase kõrgeim prioriteet hoida juba tellitud sõidukite ooteaega võimalikult lühikesena,” rääkis Johanson. Lisaks on nad tellinud laoautosid, mille hulgast kliendid saavad kohe teha neile sobivaima valiku ja seeläbi lühendada auto ooteaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles