KÜLAVAHELOOD Saare- ja Muhumaa iluaiad, mõisahäärber ja külaplats

Aare Laine
Copy
VÄLJA TALU VÄLISTREPIL: Komisjoni liikmed Reet Viira (vasakult), Diana Õisnurm, volikogu esimees Jaanus Tamkivi, Leo Filippov, Tiina Pupart ja Hanna Saar.
VÄLJA TALU VÄLISTREPIL: Komisjoni liikmed Reet Viira (vasakult), Diana Õisnurm, volikogu esimees Jaanus Tamkivi, Leo Filippov, Tiina Pupart ja Hanna Saar. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Saate autor annab kuulajaile teada, et augustikuus salvestatud sündmustest on osa veel raadioeetris edastamata. Lõikuskuu viimases saates küsitleb toimetaja Aare Laine konkursil Eesti kaunis kodu 2022 osalejaid, samuti komisjoni liikmeid, kes nähtut 4. augustil ringsõidul hindasid.

SA Saare Arenduskeskuse hindamiskomisjon külastas Välja talu Tõlluste mõisa lähedal, Arusaadu talu Muhus, Kotlandi mõisakompleksi ja Mäebe külaplatsi Sõrves. Komisjoni liikmetega koos tegi sõidu kaasa Saaremaa valla volikogu esimees Jaanus Tamkivi.

Aastaid ehitusinsenerina töötanud, sealhulgas restaureerimisvalitsuses oma panuse vanade hoonete ennistamisel andnud Tamkivi märkis pärast Välja taluga tutvumist, et seal on taluarhitektuur hästi esile toodud. Komisjoni teised liikmed, neid oli ringsõidul viis,olid samal arvamusel. Komisjoni liige, Tõlluste mõisas tegutseva ettevõtte Eurobia Lab OÜ Saaremaa üksuse juht Diana Õisnurm ütles, et tallinlased, tunnustatud tohter Martin Lepiksoo koos abikaasa Katriniga on siinmail tegutsenud enam kui kümme aastat. Kuigi talu kasutavad selle omanikud suveresidentsina, on nad soetanud maastiku hooldamiseks kitsed ja lambad. Diana loeb loomakeste nimedki ette. Räästa alla on valmis pandud hobuse rakmed, ootamas tallu suksut. Pere pesamuna on kümne aastane ja Diana sõnul pole ta veel enda jaoks sobivat hobust leidnud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles