Muhulased veavad pangaga vägikaigast edasi

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Panga soovitus sõita sularaha sissemaksmiseks Orissaarde näitab muhulaste hinnangul kohalike olude ja vahemaade vähest tundmist.
Panga soovitus sõita sularaha sissemaksmiseks Orissaarde näitab muhulaste hinnangul kohalike olude ja vahemaade vähest tundmist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muhu elanikud ja ettevõtted läkitasid Swedbankile ligemale 250 allkirjaga taotluse, milles soovitakse Liivale sissemaksevõimalusega pangaautomaati.

Septembri algul sai Muhu vallavalitsus pangalt sissemaksevõimalusega pangaautomaadi paigaldamise kohta eitava vastuse, sest pangaautomaati kasutatakse niigi vähe. Pank soovitas sularahaga arveldamise asemel kasutada kaupmeeste juures kaardimakseid ja omavaheliseks arveldamiseks mobiilimakseid või ülekandeid internetipangas. Kes aga sularahata toime ei tule, võib minna Orissaarde, kus asub lähim sissemakseautomaat.

Panga keeldumine tekitas Facebooki Muhu info grupis elava vastukaja. Arutelu päädis teisipäeval uue pöördumisega, mida toetab 51 füüsilist isikut ja 193 eraisikut, kellest paljud esindavad oma perekonda või suuremat gruppi inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles