Merekultuurlaste oivaline õhtu Kihelkonna mail

Aare Laine
Copy
JAAGARAHU SADAMAS: Koduloolane Kalju Eerik Salava seltsist tutvustas  huvilistele nii Jaagarahu sadamat, Kurevere dolomiidikarjääri kui ka teisi ajaloolisi paiku. Üks tähelepanelikke kuulajaid oli Anne Oolup Saaremaa merekultuuri seltsist.
JAAGARAHU SADAMAS: Koduloolane Kalju Eerik Salava seltsist tutvustas huvilistele nii Jaagarahu sadamat, Kurevere dolomiidikarjääri kui ka teisi ajaloolisi paiku. Üks tähelepanelikke kuulajaid oli Anne Oolup Saaremaa merekultuuri seltsist. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Jaagarahu sadam, mälestuskivi 1941. aastal küüditatud saarlastele, Kurevere lubjakivikarjäär, samas asuvad lubjapõletusahjud, ohvrikivid, mille juures meie kunagised esivanemad oma rituaale toimetasid, Kehila ja Tammese küla lähedal asuv müstiline hiiekivi.

Nendes ajaloolistes paikades võõrustasid koduloolane Kalju Eerik ja Saaremaa merekultuuri seltsi tütarseltsi Salava eestvedaja Urve Vakker seltsikaaslasi eelmisel nädalal.

1989. aasta juunis Jaagarahul avatud mälestuskivi juures mälestati 1941. aastal küüditatud saarlasi ja 28 aastat tagasi 28. septembril parvlaeval Estonia hukkunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles