Uutele sõjapõgenikele otsitakse majutajaid ja toitlustajaid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MEENUTUS TÄNAVUSEST UKRAINLASTE JAANIPÄEVAST SÕMERAL. Seda, kui palju on Ivan Kupala päeva tähistajaid Sõmeral järgmisel suvel, ei oska praegu arvata keegi.
MEENUTUS TÄNAVUSEST UKRAINLASTE JAANIPÄEVAST SÕMERAL. Seda, kui palju on Ivan Kupala päeva tähistajaid Sõmeral järgmisel suvel, ei oska praegu arvata keegi. Foto: Kristiine Pajussaar / Saarte Hääl

Saabuv talv võib Eestisse tuua uue laine Ukraina sõjapõgenikke. Praegu otsibki sotsiaalkindlustusamet ettevõtjaid, kes on valmis neid majutama, samuti toitlustajat Sõmera majutuskeskusesse kuni 480 ukrainlasele.

21. oktoobriks peavad Eesti majutusettevõtjad otsustama, kas soovivad pakkuda Ukraina sõjapõgenikele majutust koos toitlustamisega või söögitegemise võimalusega. Majutusteenuse hanke eeldatav maksumus on ~ 150 miljonit eurot.

Sel kevadel elas suur osa Saaremaale saabunud Ukraina pagulastest Kuressaares Meri, ASA ja Staadioni hotellis. ASA hotell majutas kevadisel sõjapõgenike laine tippajal 140 inimest – nii täiskasvanuid kui ka lapsi. Juuni keskpaigaks olid ukrainlased välja kolinud, osa neist Sõmera majutuskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles