Riik otsib taas Suure väina püsiühenduse eriplaneeringu koostajat

BNS
Copy
Kuivastu sadam
Kuivastu sadam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) kuulutas rahandusministeeriumile uuesti välja Suure väina püsiühenduse riigi eriplaneeringu, asukoha eelvaliku ning asjakohaste mõjude hindamise koostamise hanke, mille eeldatavaks maksumuseks on 4,5 miljonit eurot, kirjutab BNS.

Sarnase hanke kuulutas RTK välja juba tänavu juuli lõpus, kuid hange lõpetati lepinguta, sest ühtegi pakkumust ei tunnistatud vastavaks. Pakkumused esitasid Skepast&Puhkim OÜ ning ühispakkujatena Maves OÜ, OÜ Kolm Pluss Üks ja OÜ Hendrikson & Ko, selgub riigihangete registrist.

Suure väina püsiühenduse riigi eriplaneeringu ja selle mõjude hindamise eesmärgiks on piirkondade konkurentsivõime suurendamine ning ääremaastumise vähendamine läbi püsiühenduse kavandamise üle Suure väina mandrilt Muhu saarele. Planeeringu koostamisel selgitatakse välja ühenduse tagamiseks sobivaim alternatiiv – sild, tunnel või parvlaevaühendus – tuginedes valdkonnauuringute tulemustele, kaasaja insenertehnilistele teadmistele ning vajadusele tagada tasakaalustatud lähenemine valdkondlikele huvidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles