ÜLESKUTSE ⟩ Balti Sild otsib ukrainlastele talvel hakkama saamiseks kaubikuid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Foto: Balti Sild

Saarlased ja bornholmlased otsivad koos Citroën Berlingo tüüpi kaubikuid, et viia need Ukrainasse, Harkivi oblastisse Izjumi. Väikekaubikutega saab kohalik postiettevõte „Ukrposhta“ viia inimesteni eluks vajalikku ja seega aidata neid talve üle vedada.

Postiettevõte „Ukrposhta“ on piirkonnas praegu praktiliselt ainuke toimiv infrastruktuur. Kuna postkontorid on puruks pommitatud, püsib inimeste varustamine, eriti maapiirkondades, ainult mobiilsel postiteenusel, mida osutatakse Citroën Berlingo väikekaubikutega.

Kuna poode ei eksisteeri, toimetavad Ukrposhta autod kogukonnakulleritena inimesteni süüa, ravimeid, lastetarbeid, aga ka pensionid ja rahalisi toetusi.

Citroëni eelistatakse seetõttu, kuna sel on kohapeal säilinud hooldus ja varuosade tarnimine. Kütusest on eelistatud diisel.

Balti Silla eesmärk on leida 1-3 kasutatud või uut kaubikut, komplekteerida need humanitaarabiga ja toimetada jõuluks Izjumi kohale.

Esimene vahe-eesmärk on novembri lõpuks saada selgeks, mitu autot suudame me hankida ja milline on nende seisukord. Teiseks soovitakse varustada autod tehniliselt ning täita need Izjumis vajamineva humanitaarabiga. Kolmandaks tuleb need ka töökorras autod Ukrainasse kohale toimetada.

Autode leidmiseks, varustamiseks ja teele saatmiseks vajatakse kõigi, kessuudavad ja soovivad aidata, rahalist tuge. Selleks on võimalik teha annetus Eesti Punane Rist MTÜ kontole EE742200001180001436, märksõna "Izjum".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles