Arhitektuuri-võistluse Kuivastu sadamaala uue hoonestuse rajamiseks võitis „Merevaade“

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Võitjaks kuulutati žürii poolt kavand „Merevaade“, mille esitas arhitektuuribüroo Arhitekt Must, töö autoriteks on Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Luisa Maria Männilaan, Lill Volmer ja Katariin Mustasaar.
Võitjaks kuulutati žürii poolt kavand „Merevaade“, mille esitas arhitektuuribüroo Arhitekt Must, töö autoriteks on Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Luisa Maria Männilaan, Lill Volmer ja Katariin Mustasaar. Foto: Saate Liinid

AS Saarte Liinid korraldas koostöös Eesti Arhitektide Liiduga arhitektuurivõistluse Kuivastu sadamaala uue hoonestuse rajamiseks. Projekt on osa suurematest ümberehitustöödest, mis Kuivastu sadamas lähiaastatel plaanitakse läbi viia.

AS Saarte Liinid juhatuse esimehe Kaida Kauleri sõnul on sadamaala aina kasvavatele liiklus- ja reisijatevoogudele ammu kitsaks jäänud. „Lähiaastatel plaanime teha reisijate turvalisuse tagamiseks sadamaalale rohkem ruumi, lammutada ajutise iseloomuga ehitised ja tuua reisijatele vajalikud teenused ootealale lähemale, et muuta sadama külastus mugavamaks“ avas Kauler Kuivastu sadamaala uuendusvajaduse tagamaid.

Arhitektuurivõistluse eesmärk oli leida Kuivastu sadama hoonestuse ja väliruumi rajamiseks sobivaim arhitektuurne terviklahendus. Žürii hindas lisaks terviklikule lahendusele ka sobivust konteksti - nii sadama kuvandit kui Muhu saare eripärast ruumilist keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles