Valla kriisistaap Keerulised ilmaolud võivad kaasa tuua uusi elektrikatkestusi

Saarte Hääl
Copy
Detsember 2022: Lumetorm Birgiti järgne lumekoristus Kuressaares.
Detsember 2022: Lumetorm Birgiti järgne lumekoristus Kuressaares. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Elektrilevi jätkab eelmisel nädalal tekkinud elektrikatkestuste likvideerimisega, kuid tänane ilmaprognoos lubab Saaremaale tugevat tuult koos lörtsi ja jäävihmaga, mistõttu palub valla kriisistaap valmistuda uuteks katkestusteks.  Täna hommikul oli Saaremaal elektrita ligi 1500 majapidamist

Vallavanem Mikk Tuisu sõnul jätkab Elektrilevi suurendatud jõududega katkestuste likvideerimist ja kohtadesse, mis on elektrita olnud juba nädala, on juba viidud või viiakse generaatorid.

„Kuna ilmaprognoos lubab täna Saaremaale taas tugevat tuult koos lörtsi ja jäävihmaga, siis palun inimestel valmistuda ja täiendada oma varusid,“ ütles Tuisk.

Varuda tuleks joogivett ja soojendamist mittevajavat toitu, samuti võiksid kodus olemas olla taskulamp ja patareid.

Laadida tuleks mobiiltelefonid ja akupangad ning täita sõidukite kütusepaagid. Samuti võiks kodus olemas olla patareitoitel raadio.

„Palun võtke ühendust ka oma lähedaste ja naabritega, eriti eakatega, ning küsige, kas saate neilegi abiks olla,“ lisas Mikk Tuisk.

Vallaelanikud saavad küsimuste ja murede korral pöörduda oma piirkonna teenuskeskuse juhataja poole ja võimalusel palub vallavcalitsus seda teha telefoni teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles