POOL SAJANDIT SAAREMAA POPMUUSIKAT Värske ja meeli ülendav Briis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VESKI EES: Esireas Illimar Kuningas, Ants Rand, Sirje Saarela, Ruth Gross. Seisavad (vasakult) Jüri Larin, Illar Noot, Rein Rand, Aivo Elli, Uljas Peeters, Toomas Olop, Laine Sepp, Rein Orn ja Jüri Grišin.
VESKI EES: Esireas Illimar Kuningas, Ants Rand, Sirje Saarela, Ruth Gross. Seisavad (vasakult) Jüri Larin, Illar Noot, Rein Rand, Aivo Elli, Uljas Peeters, Toomas Olop, Laine Sepp, Rein Orn ja Jüri Grišin. Foto: Erakogu

Rajooni eliitettevõtteks kerkinud kalurikolhoos Saare Kalur pidi lisaks eesrindlikele töötulemustele näitama kõrget taset ka kultuurivaldkonnas. Üks osa sellest oli oma esindusansambli pidamine.

Saare Kaluri kauaaegse kultuurijuhi Naime Lambi sõnul tekkis vajadus oma ansambli järele 1970. aastate alguses. “Saare Kalur oli jõukas ettevõte. Mul oli aastane kultuurifond niisugune, et ohoh-hoo. Kõik piilusid meie poole. Mina polnud võrreldes teiste kultuurimaja juhatajatega tavaline kulturnik, mul oli raha lahvelt võtta. Ja raha mängis juba sel ajal tähtsat rolli. Ma sain neid meelitada ja nad olid nagu mesilased ümber meepoti,” meenutab Lamp.

1970. aastate alguses olid Saare Kaluri artistid juba n-ö pildil. “Valdur Keidong laulis kenasti. 1971 käisime oma naistrioga televisioonis ja ka Lätis Liepajas kalurikolhooside konkursil “Juras perli”. Sai selgeks, et lauljatele on saateansamblit vaja. Kultuurimajast olid poisid võtta. Tuli neile käpp peale panna,” räägib tulevase Briisi ämmaemand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles