TOIT ⟩ Soodne, tervislik ja lapsesõbralik toidulaud

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
HEAD ISU! Kati Sofiale ühepajatoitu serveerimas.
HEAD ISU! Kati Sofiale ühepajatoitu serveerimas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ajal, mil paljud pered peavad toiduainete hinnatõusu pärast keskmisest rohkem muretsema ja hinnasilte jälgima, tulevad igati kasuks mõned nipid, kuidas katta toidulauda soodsalt, ent samas tervislikult. Kahe toreda lapse Cristoferi (10) ja Sofia (6) ema Kati Voksepp tutvustab oma pere menüüd, mis on ühtaegu nii lastele meelepärane kui ka rahakotisõbralik.

Kolmeliikmeline pere sööb nädala sees, kui lapsed käivad koolis ja lasteaias, koos hommiku- ja õhtusööki, lõunasöögi võtab Kati kodunt kaasa ning lapsed saavad sooja lõuna õppeasutuses. Nädalavahetusel, kui kõik on kodus, teeb Kati lastele ise kõik söögid.

“Lapsed on üldiselt head sööjad, ei pirtsuta, armastavad värskeid salateid ja puuvilju ning maitsvaid koduseid toite. Üritan söögilaua hoida võimalikult värvilise ja vitamiinirohke,” räägib Kati. Lisab, et laual peaks alati olema ka salat värsketest köögiviljadest ning puuviljad, juhuks, kui keegi soovib veel midagi näksida. “Mulle meeldib teada, mida söön, ja seega eelistan ka tööle lõunasöögiks kaasa võtta eelmisel õhtul valmistatud toidu, teen lihtsalt õhtusööki selle võrra rohkem,” märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles