PERSOON ⟩ Heli Salong: saan lõpuks ometi inimestega niisama juttu ajada

Copy
Heli Salong
Heli Salong Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

Eluaegne ajakirjanik Heli Salong on oma karjääri jooksul läbi kirjutanud ja intervjueerinud vist kõik Saaremaa inimesed ja teemad. Väike liialdus muidugi, aga 40 aastat Saaremaal ajakirjanikuna töötanud, on lehe-, raadio- ja telelugusid tema kontole kogunenud ikka väga suur hulk.

“Ma pole nende üle iial arvet pidanud,” tunnistab Heli, kui temaga, kunagiste kolleegidena muide, nüüd hoopis Tallinnas kokku saame. Heli elab juba mõnda aastat pealinnas, peab seal mõnusat pensionipõlve ja on oma uue eluviisiga ülimalt rahul.

“Kõik me oleme kuulnud, et kui inimene jääb pensionile, siis raha on tal vähe ja kogu aeg on kiire. Minul on tunne, et mul on just vastupidi: kui oma esimesed ametlikud pensionisummad kätte olin saanud, tundus, et saan raha lihtsalt täiesti mitte millegi eest,” naerab ta ja lisab: “Ajakirjanikuna pole ma kunagi väga palju teeninud, aga tööd on ikka üksjagu tehtud – nüüd on tunne, et oled lihtsalt kodus, midagi ei tee, ja siis lihtsalt iga kuu laekub raha su arvele. See oli alguses minu meelest nii naljakas… ja siis nad veel tõstavad natukehaaval seda summat! Niikaua kui mina tööl käisin, pole keegi ealeski niisama mu palka tõstnud!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles