KÜLAVAHELOOD ⟩ Tornimäe kogukond seisab piirkonna heaolu eest

Aare Laine
Copy
KAKS KANGET NÄITESELTSIST: Näitleja Helje Basihhina ja lavastaja Urve Sepp
on aastakümnete jooksul sadu kordi publiku ette astunud. Mõlemad löövad
kaasa lavastuses Pansionaat ´´Eluratas´´. Urve on ka näitemängu lavastaja,
Heljel on seal kandev roll.
KAKS KANGET NÄITESELTSIST: Näitleja Helje Basihhina ja lavastaja Urve Sepp on aastakümnete jooksul sadu kordi publiku ette astunud. Mõlemad löövad kaasa lavastuses Pansionaat ´´Eluratas´´. Urve on ka näitemängu lavastaja, Heljel on seal kandev roll. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

"Eesti Vabariigi 105. aastapäev on seljataha jäänud. Seda tähtpäeva tähistati pidulikult nii Kuressaares kui ka paljudes paikades üle Saaremaa. Tunnustati tublimaid. Taas alustame igapäevast argielu oma rõõmude ja muredega, probleemidega, mille lahendamine võtab aega ja tõdegem, alati pole lahendused ühes või teises piirkonnas elanikele meeltmööda," alusab saatejuht Aare Laine küünlakuu viimast saadet.

Saate salvestamiseks kutsus raadiomees Tornimäe rahvamajja Tornimäe Põhikooli direktori Raili Nõgu, rahvamaja juhataja Brenda Holti, Meierei kohviku omaniku Kristiina Õuna, Koplimäe mahetalu perenaise Marju Müüri ja laevaehitusfirma Alunaut omaniku Mark Muru.

Igaühel neist on kohaliku elu edendamisel oma osa. Viimasel ajal on Saarte Hääle veergudel ja Kadi raadio saates Keskpäev Tornimäe tegemistest rohkem juttu olnud. Vahest kõige rohkem on kõneainet pakkunud Tornimäe kool. Ligi kuu aega tagasi avaldas ajaleht loo "Osavallakogu toetab Tornimäe kooli jätkamist". Lugusid on teisigi. Väga sisutiheda ja asjaliku loo pealkirjaga "Kogukonnakõnelustest sai alguse turundusplaan," kirjutas Jüri Soo. Autor tõdeb, et alati ei saa ülevalt alla, saab ka alt üles, kui on mõtteid, ideid ja argumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles