Viia laps nohuga lasteaeda või mitte viia? Selles on küsimus

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
ÕUES LÄHEB IKKA NINA VESISEKS: Lasteaiast haiguspuhkusel olevat Georgi pisike nohu õues käimisel ei sega, ema Andral on taskurätt alati varrukast võtta.
ÕUES LÄHEB IKKA NINA VESISEKS: Lasteaiast haiguspuhkusel olevat Georgi pisike nohu õues käimisel ei sega, ema Andral on taskurätt alati varrukast võtta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lasteaed ja nohu on sõnad, millele võib sügis-talvisel perioodil vaat et võrdusmärgi vahele tõmmata. Lapsevanemad, lasteaednikud ja arstid diskuteerivad pea terve selle aja, kas kerge nohuga laps võib minna lasteaeda või mitte.

Küllap iga ema saab aru, kui ta väiksekesel on halb olla ja jätab ta koju, ent väiksed lapsed on tihti nohus pikalt ja see tekitab emades stressi. Esimesel lasteaia-aastal saab ema haige lapse kodus põetamise eest 80 protsenti kehtivast miinimumpalgast, vaatamata ta varasemale töötasule, sest vanemahüvitist hoolduslehe väljastamisel arvesse ei võeta.

Arvamusi lapsevanemate seas on seinast seina. On neid, kes arvavad, et lasteaias peaks olema lubatud ikkagi käia nohu ja köhaga, juhul kui see on n-ö haiguse jääk ja juba pikalt olnud, sest emad ja isad peavad ju tööl käima. Mõnel juhul on ka lasteaiaõpetajad öelnud, et kui laps oskab ise ilusti nuusata, siis pole probleemi nohuga aias olla, aga kui nuusata ei oska, siis on tatt igal pool laiali ja niisamuti ka pisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles