GALERII Valjalas selgusid luulekonkursi parimad

Copy

Valjala rahvamajas kuulutati eile õhtul välja emakeelepäevale pühendatud luulekonkursi võitjad. Nädala eest lõppenud konkursile saadeti 63 luuletust, mida on 20 võrra rohkem kui eelmisel aastal. Võitjaks kuulutati Ädu Neenu, teise koha pälvis Maris Mägi ja kolmanda Katrin Paju.

Valjala rahvamaja juhataja Anneli Kaljuste avaldas heameelt, et teist aastat toimunud konkursil on osalejate aktiivsus veelgi kasvanud ja tase oli sel aastal ühtlaselt tugev. „Loodan, et see jääbki meie traditsiooniks ja emakeelele pööratakse rohkem tähelepanu – olgu siis kõnes või kirjas. Väike riik, nagu me oleme, peame oma keelt, kultuuri ja rahvust hoidma,“ sõnas Kaljuste.

Konkursi korraldasid Valjala rahvamaja, noortekeskus ja raamatukogu ning tänavu anti luuletajatele ette märksõnad kodumaa, tundelend ja loodus. Üks autor võis esitada kuni kolm teost ja žüriile esitati need hindamiseks anonüümsetena. Kokku osales konkursil 30 luuletajat – neist 10 meest ja 20 naist. Osaleda said kõik huvilised ja vähemalt üks luuletus saadeti ka väljastpoolt Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles