KÜLAVAHELOOD ⟩ Kärla käsitööpäeval õpetati huvilistele erinevaid tehnikaid

Aare Laine
Copy
45 AASTAT KÄSITÖÖÕPETAJANA: Kuressaare Ametikooli õpetaja Anne Kolk
tutvustas käsitööpäeval raamatut Saaremaa suurrättidest, mille koostaja
ta on. Samas õpetas ta huvilistele makramee tehnikat. Saates on temaga
ka pikem intervjuu.
45 AASTAT KÄSITÖÖÕPETAJANA: Kuressaare Ametikooli õpetaja Anne Kolk tutvustas käsitööpäeval raamatut Saaremaa suurrättidest, mille koostaja ta on. Samas õpetas ta huvilistele makramee tehnikat. Saates on temaga ka pikem intervjuu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Maakondlikul käsitööpäeval, mis toimus 18. märtsil Kärla rahvamajas, osales ka saate "Külavahelood" saatejuht Aare Laine.

2009. aastal toimus Kaarmal Saare maakonna esimene käsitööpäev. Tänavu jõudis järg Kärla kihelkonna kätte. MTÜ Loovus juht Kaili Nugin oli rahvamajs esimene, kellega saatejuht jutule sai. Huvist käsitöö vastu räägivad ka Kaili õpilased, kes oma töid samas eksponeerisid.

Käsitöömeister Mareli Rannap tegi ettekande rahvariietest. Alles hiljaaegu, Eesti Vabariigi aastapäeval käis Mareli Brüsselis sealset ühte peamist vaatamisväärsust, skulptuuri "Pissiv poiss", Jämaja rahvarõivastesse riietamas. Lihtne see Mareli meelest ei olnud, kuna Brüsselist ei saadetud talle skulptuuri kohta täpseid kuju iseärasusi puudutavaid mõõtmeid. Kõik läks aga hästi. Kohapeal kohendati riided poisile sobivateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles