RETSEPTISOOVITUS Mis on maailma lihtsaim ja maitsvaim ahjuroog?

ÜLEPÄEVA KOKK: Meierei kohviku köögis vaaritab ka perenaine Kristiina Õun teiste toimetuste kõrvalt ise.
ÜLEPÄEVA KOKK: Meierei kohviku köögis vaaritab ka perenaine Kristiina Õun teiste toimetuste kõrvalt ise. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Aga miks maitses kass Garfieldile lasanje nii väga?” küsib Tornimäel asuva Meierei kohviku kokk ja perenaine Kristiina meilt kontrollküsimuse. “Juustu pärast,” vastan, kes seda siis ei tea. Ühel õigel lasanjel peab katteks olema juustu nii, et jääb ülegi!

“See on üleüldse üks lihtsamaid toite,” kinnitab Kristiina Õun. “Teed kastmed valmis ja siis lapid kõik kihiti kokku.” Kõlab tõesti lihtsalt. Aga mis järjekorras õige lappimine käib?

Kristiina, kel kastmed enne meie tulekut juba valmis tehtud, paneb kõige põhja kuuma valge bešamellkastme, seejärel kihi pastaplaate, siis hakklihakastme ja jälle kõik otsast peale. “Nagu ehitaks müüri,” naerab ta.

Tagasi üles