TOIT Munadepühad kuldkollase omletiga

Copy
HÜVA PANNIROOG: “Omlett on valmis siis, kui mõlemad pooled on kuldseks küpsenud,” ütleb Sõrve Guest House`i perenaine Anne Sepp.
HÜVA PANNIROOG: “Omlett on valmis siis, kui mõlemad pooled on kuldseks küpsenud,” ütleb Sõrve Guest House`i perenaine Anne Sepp. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ülestõusmis- ehk lihavõttepühasid tunneme ka munadepühade nime all. Miks mitte teha sel puhul õige head, toitvat, ent lihtsat munarooga – omletti?

Salme alevikus rahvamaja merepoolses otsas asuva Sõrve Guest House`i perenaise Anne Sepa jaoks on omleti küpsetamine tavaline osa tööst. Tema teeb ju klientidele hommikusöögi ja nii juba paarkümmend aastat.

Anne on omleti komponendid juba aegsasti kausikestesse valmis pannud: tükeldatud sink, paprika ja tomat, peenestatud küüslauk, hakitud värske petersell, riivitud juust. Iga koostisosa koguse on ta valinud mitte kaalu, vaid n-ö tunde järgi: et oleks parajalt.

Tagasi üles