Lust ja laul Valjala pärimuspeol

Aare Laine
Copy
PÄRIMUST MUSTJALA MAILT: Folkloorirühma juhendaja Helje Raaper (vasakul), Made Lopp, õpetaja Imbi Kolk, Anete Pahapill ja Riste Nellis.
PÄRIMUST MUSTJALA MAILT: Folkloorirühma juhendaja Helje Raaper (vasakul), Made Lopp, õpetaja Imbi Kolk, Anete Pahapill ja Riste Nellis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Laupäeval võõrustas Valjala rahvamaja Baltica maakondlikul eelpeol pärimuskultuuri viljelevaid kollektiive Hiiumaalt ja Muhust, prantsuse lütseumi tantsijaid ja lätlaste ansamblit Tallinnast, rääkimata Saaremaa oma taidlejatest.

Valjala rahvamaja juhataja Anneli Kaljuste ja pärimuspeo kuraatori Maarika Naageli koostöö peo ettevalmistamisperioodil laabus hästi. “Anneliga võib luurele minna küll. Temaga tuleme igast olukorrast võitjatena välja. Mina olen selles rollis küll esimest korda, aga pärimuskultuur on mind kogu aeg huvitanud. Elu on pakkunud erinevaid võimalusi, ju ma olen siis nüüd nii vana, et soovid ja unelmad hakkavad päriselt täituma,” rõõmustas Kihelkonna rahvariideid kandev Maarika Naagel.

Valjala rahvarõivais Anneli Kaljuste tunnistas, et tema juured on küll Mustjala mail, aga kuna ta edendab nüüd kultuurielu Valjalas, kannab ta oma praeguse kodukoha rahvariideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles