ÕIE PÄRTEL Enam kui pool sajandit muusikas

Aare Laine
Copy
HEATUJULINE JUUBILAR: Muusikaõpetaja ja ansamblite juhendaja Õie Pärtel nakatab oma hea tujuga ka pillimängijaid ning publikut.
HEATUJULINE JUUBILAR: Muusikaõpetaja ja ansamblite juhendaja Õie Pärtel nakatab oma hea tujuga ka pillimängijaid ning publikut. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Orissaare muusikakooli õpetaja Õie Pärtel, kes täna 70. sünnipäeva tähistab, on saarlasi õpetanud laulma ja pilli mängima enam kui pool sajandit.

Märjamaa lähedal Kõrvetaguse külas sündinud Õie lapsepõlvekodus olid pillimäng ja laul au sees. Pärast Tartu pedagoogilise kooli lõpetamist 51 aastat tagasi suunati diplomeeritud muusikaõpetaja tööle Orissaare eriinternaatkooli.

1976. aastal sai andekast ja teotahtelisest pedagoogist Orissaare lasteaia muusikaõpetaja. 1990. aastal võttis ta vastu pakkumise Orissaare muusikakooli juhtkonnalt. Hakkaja mitmekülgse muusikuna sai ta kenasti hakkama mõlemas kollektiivis. Kaheksa aastat tagasi jättis ta lasteaiaga hüvasti, pühendades end vaid muusikakoolis laste õpetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles