Saaremaa militaarajalugu on täis põnevaid lugusid

Aare Laine
Copy
VAADAKE SIIA: Turismikorraldaja Margus Mölder (keskel) seletab Saaremaa sõjavara muuseumis reisiseltskonnale, mis eksponaadiga tegu. Teda kuulavad kolleegid (vasakult) Angela Nairis, Kati Aus, Helle Timm ja Saaremaa vallasekretär Aivar Rahno.
VAADAKE SIIA: Turismikorraldaja Margus Mölder (keskel) seletab Saaremaa sõjavara muuseumis reisiseltskonnale, mis eksponaadiga tegu. Teda kuulavad kolleegid (vasakult) Angela Nairis, Kati Aus, Helle Timm ja Saaremaa vallasekretär Aivar Rahno. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti-Läti koostööprogrammi projekt “Sõjaajaloo pärand” seob mõlema riigi militaarajalugu, tutvustades huvilistele nii I ilmasõja kui II maailmasõja pärandit.

Lääne-Eesti saartel on hulgaliselt lahingupaiku, kunagisi sõjaväebaase, rannakaitserajatisi, punkreid ning tänu entusiastidele ka muuseume, kus vaatamiseks välja pandud haruldased kogud alates relvadest, lahingumasinatest ja lõpetades vormiriietuse, fotodega.

Aastakümnete jooksul on ajahammas mitmeid objekte purenud, teed nende juurde on rohtunud, ümbrus võsastunud. Tänu piiriülesele projektile on nüüdseks enamik objekte kaardistatud. Turismiinfopunktides saab militaarpärandist korraliku ülevaate. Värvitrükis voldikud ja ja kaardid on heaks abivahendiks. Kaardile on märgitud 150 sõjaajaloo pärandiga seotud paika. Veelgi täpsema info saab leheküljelt www.militaryheritagetourism.info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles