Riik toetab pea poole miljoni euroga rahvaraamatukogusid

Copy
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kultuuriministeerium avas sel aastal esmakordselt rahvaraamatukogude arengule suunatud taotlusvooru, millega toetati kokku poole miljoni euroga raamatukogude koolitus- ning investeeringuprojekte ning sellele lisandub kohalike omavalitsuste samaväärne panus.

"Eesti rahvaraamatukogud on oma rohkem kui 500 avatud uksega üks laiemaid avaliku teenuse võrgustikke. Raamatukogude oluline roll regionaalsete kogukonnakeskuste, elukestva õppe toetajate ning infoteejuhtidena aina kasvab. Seepärast on oluline, et raamatukogu keskkond oleks kogukonna jaoks inspireeriv, seda nii suures linnas kui ka väikeses külas. Raamatukogus võiks lisaks raamatute lugemisele saada näiteks õmmelda, tööriistu laenutada või kaugtööd teha. Just seda eesmärki teenib iga-aastane rahvaraamatukogude kiirendi, mille abil aitab riik ellu viia rahvaraamatukogude olulise arenguhüppe," rääkis kultuuriminister Heidy Purga.

Kokku 465 000 euroga toetatakse käesoleval aastal rahvaraamatukogude renoveerimist, ehitamist ja sisustamist ning vajaliku tehnoloogia paigaldamist. Samuti toetatakse näiteks kaugtööruumide loomist või raamatukappide ja tagastuskastide soetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles