Saaremaa maksab arstide saarele meelitamiseks omalt poolt toetust juurde

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Üks uutest eriarstidest, kes lähtetoetust saanud, on Kuressaare haiglas tööle asunud günekoloog Pilleriin Ilmjärv.
Üks uutest eriarstidest, kes lähtetoetust saanud, on Kuressaare haiglas tööle asunud günekoloog Pilleriin Ilmjärv. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sotsiaalministeerium on alates 2012. aastast eraldanud enam kui miljon eurot arstide lähtetoetusteks. 11 aasta jooksul on sellist toetust välja makstud 94 arstile, kes on tööle läinud väljaspoole Tallinna ja Tartut. Saaremaa vald on omakorda veel täiendavalt panustanud noorte arstide Saaremaale meelitamisse.

Saaremaale on 11 aastaga jõudnud seitse noort arsti, kes on riigipoolset lähtetoetust saanud. Et arstide motivatsiooni veelgi suurendada, on ka Saaremaa vald juba kolm aastat maksnud veel täiendavalt ühekordset 25 000-eurost stipendiumit aastas ühele Saaremaale tulnud noorele arstile, vahendas Aktuaalne Kaamera.

"Et teha selline elumuutev otsus kolimise ja ka töökoha valimise osas, siis rahalisel toetusel on kindlasti hõlbustav asi juures. Nii elukoha leidmisel kui ka muud asjad juurde sinna," ütles Kuressaare haigla naistearst Pilleriin Ilmjärv.

Järgmisel aastal sooviks aga lausa neli uut arsti Saaremaale kolida, kes ka kõik loodaksid stipendiumit.

"Meil on selle üle jube hea meel, kui need arstid siia tulevad. Nüüd on meie asi leida ka vahendid ja motivatsioon, et nad ka päriselt siia tuleksid. Iga arst on meil ülimalt arvel. Me praegu paneme järgmise aasta eelarvet kokku ja kindlasti see on soovide nimekirjas vaat et seal kõige kõrgemal kohal," ütles Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk.

Lisaks Saaremaa valla stipendiumile pakub Kuressaare haigla toetusfond omakorda mõnevõrra väiksemat summat Saaremaale tulevatele meditsiiniala spetsialistidele. Kuressaare haigla juht Märt Kõlli ütles, et paraku maakonnahaiglad meditsiinipersonali teistest suurema palgaga väga meelitada ei saa ja seetõttu on stipendium kindlasti mõningaseks motivatsiooniks .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles