Körgem Kunstikool Pallas ehib I Land Sound festivali mängumaad

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Fotol on osa installatsioonist Peatus, foto autor Maiken Austin
Fotol on osa installatsioonist Peatus, foto autor Maiken Austin Foto: Erakogu

Juba kuuendat korda Saaremaal Illiku laiul maanduva elamusfestivali I Land Sound soov on pakkuda külalistele terviklikku kogemust, rebida inimene argimaailmast ja viia ta neljaks päevaks teise dimensiooni. kus ununevad töö ja argimötted.

Körgemal Kunstikoolil Pallas on seljataga juba mitu aastat festivalide kujundamise kogemust ning sel aastal vöeti väljakutsena vastu I Land Sound festivaliala kaunistamine.

Kunstilise juhi Jan Teeveti üldist visiooni arvesse vöttes sündisid erinevad installatsioonide ideed festivali jaoks juba jaanuaris ning korraldusmeeskond valis nende seast välja sobivad. Nii suur osa ettevalmistustöödest kui vöimalik tehti mandril ning installatsioonide löplik kokkupanek toimub juba festivalialal.

Pallase üliöpilaste kujundatud installatsioonid on: Peatus - kus saab puhata jalga ja möelda keskkonnateemadele, samal ajal kaunist Illiku päikesetöusu nautides; Illiku iilid - tuulekellaorel, mis mängib kaasa mereiilidega ja sosistab sönumeid tulevikust; Kuup - kus on vöimalik eemalduda festivalimöllust ja samas olla ise osaks meelelahutusest ning Padi - kohtumispaik, mis loob intiimse ja isikliku koosolemise ruumi.

Festivali selleaastase kunstilise juhi Jan Teeveti sönul on koostöö pallaslastega olnud inspireeriv.

Jan: "Et sõna “inspiratsioon” on möödutundetu pruukimise töttu oma erilise väärtuse kaotanud, seletan pikemalt: pallaslaste professionaalsus ja möttejulgus on loonud mötteruumi, kus saab vörsuda (ja on vörsunud) köige olulisem — dialoog. 2023. aasta I Land Sound festivaliks loodavad teosed astuvad julgelt selle poole, et dialoog jätkuks ja seda nii teose ja kogeja kui teose ja maastiku vahel.”

I Land Sound festivali kujundajate meeskonnas on pallaslased: Kertu Kasemets, Kirke Kirikall, Miina Vilo, Kaia Zupping, Brigita Kasemets, Märt-Kaarel Petser, Brigitte Mihkelson, India Maria Emilia Kiisler, Monika Teder, Katariina Torm, Helen Vetik, Diana Edur.

Juhendaja Maiken Austin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles