MIHKEL LAIDNA VÄIDETAVALT ABITA JÄÄNUD PATSIENDIST Erakorralise abi näidustus joobe korral on vaid sügav teadvusehäire (1)

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
EMO VOODISSE ALKOHOLI- JA NARKOUIMAS ISIK EI SAANUD. "Mis puutub peahaava, siis selle oleks üle vaatama pidanud traumapunkt," ütles EMO juht Mihkel Laidna, kelle väitel seda, et inimene on üle joonud ja narkootikume tarvitanud, EMO lahendada ei saa.
EMO VOODISSE ALKOHOLI- JA NARKOUIMAS ISIK EI SAANUD. "Mis puutub peahaava, siis selle oleks üle vaatama pidanud traumapunkt," ütles EMO juht Mihkel Laidna, kelle väitel seda, et inimene on üle joonud ja narkootikume tarvitanud, EMO lahendada ei saa. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sotsiaalmeedias ringleb Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonda kritiseeriv postitus, kus süüdistatakse valvearsti abivajava inimese peale karjumises ja abi andmisest keeldumises. Mainimata ei jäeta ka fakti, et isik oli tugevas joobes, olles peale alkoholi tarvitanud ka narkootikume.

Kuressaare haigla EMOsse pöördus isik, ise samal ajal TikTokis otseülekannet tehes. Seda jälginud Lauri Kaunissaar postitas juhtunu sotsiaalmeediasse. "Mees on rahulik, pea on verine ja ise väga alandlik: "Ma palun abi". Arst ärritub veelgi: "Minge kohe minema, või kutsun politsei"…," kirjeldab Kaunissaar juhtunut postituses.

Parasjagu valves olnud arsti hinnangul ei olnud isikul meditsiinilist abi vaja ja mees saadeti koju. "Arst korra naerab ja lisab: "Pole tal häda midagi." Praegune seisund teadmata! Tarvitab ka kanepit ja xanaxit koos alkoholiga tihti TikTok laivis, mille kohta olen ligi 10 kõnet politseisse teinud, aga tulutult," lisab Kaunissaar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles