Kaido Kirst ja Siim Sooäär pürgivad aasta põllumeheks

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
SIIM SOOÄÄR valmistab lisaks maakarja pidamisele maakarja piimast paljukiidetud grilljuustu. Varem on Uustla talu pidanud ka hobuseid, lambaid ja sigu.
SIIM SOOÄÄR valmistab lisaks maakarja pidamisele maakarja piimast paljukiidetud grilljuustu. Varem on Uustla talu pidanud ka hobuseid, lambaid ja sigu. Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

Täpselt nagu 2010. aastal, nii kandideerivad Uustla talu ja Kaido Kirst ka sel aastal kõrvuti Eesti aasta põllumehe tiitlile.

Tõsi, Uustla talu esindab konkursil nüüd Liia Sooääre asemel tema poeg Siim Sooäär, kes lisaks maakarja pidamisele valmistab nüüd maakarja piimast paljukiidetud grilljuustu. Uustla talu küüslaugumaitseline grilljuust kannab parima mahetoote tiitlit, mees ise pälvis aga mullu parima mahetootja tiitli.

Saaremaa Piimatööstusele läheb Uustla talust vaid nädalavahetuse piim, ülejäänust tehakse juustu. Väsimatult maakarja propageerijalt Liia Sooäärelt teatepulga üle võtnud noorperemees näitab veenvalt, kui hästi võib piimatootja käsi käia vaid iseendale lootes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles