KÜLAVAHELOOD Imeline laulupidu Taritus

Aare Laine
Copy
PIDU ALGAB. Rongkäigu peas marsib laululavale lippurina rahvatantsija ja näitlejana tuntust kogunud Lenderi tantsija Toivo Prostang.
PIDU ALGAB. Rongkäigu peas marsib laululavale lippurina rahvatantsija ja näitlejana tuntust kogunud Lenderi tantsija Toivo Prostang. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

15. juuli pärastlõunal kõlasid päikeselisel Taritu laululaval koori- ja ansamblilaulud, rahvatantsurühmad oma tantsudega püüdsid publiku pilke. 62.Taritu laulupeole tulid lauljad ja tantsijad nii Taritust, Lümandast, Kihelkonnalt, Karjast, Salmelt, Sõrvest ja Raplamaalt.

Saatejuht Aare Laine usutleb kõigepealt, enne peo algust teenekat Taritu kultuuritegelast Aili Salongi. Esmakordselt esines ta Taritu peol esimese klassi õpilasena. 35 aastat on ta olnud seotud peo korraldamisega. Hea sõnaga meenutab ta kauaaegset Taritu kultuurijuhti Linda Lahte, kelle initsiatiivil pandi alus suurepärasele traditsioonile.

Saates kõlab ühendkooride esituses Tõnis Mägi loodud laul "Palve". 62. peo korraldaja Angela Jelissejev, oli selle traditsioonilise peo korraldaja rollis esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles