REIN VÄLI 80 Nooruslik juubilar tegutseb innuga edasi

Aare Laine
Copy
ME PEAME MÄLETAMA: Rein Väli osavõtul on mälestusmärgid küüditatutele püstitatud Jaagarahu ja Roomassaare sadamasse ning Kudjape kalmistule.
ME PEAME MÄLETAMA: Rein Väli osavõtul on mälestusmärgid küüditatutele püstitatud Jaagarahu ja Roomassaare sadamasse ning Kudjape kalmistule. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Augustikuu 13. päeval saab 80-aastaseks muhulane Rein Väli, Suuremõisa küla Jaaguda talu peremees. Nooruslik juubilar jääb lehemehega kohtudes tagasihoidlikuks, öeldes, et ühiskondlikust elust ta enam aktiivselt osa ei võta.

30 aastat oli Rein Väli Saare maakonna represseeritute ühenduse Memento eesotsas. Peatselt, 23. augustil seisab tal ees sõit Pilistverre osalemaks Memento iga-aastasel mälestusüritusel. Juba eeloleval esmaspäeval istub ta aga bussi, et koos jahindusveteranidega uuendada teadmisi Saaremaa vaatamisväärsustest.

Lapsena Siberisse küüditatuna oli Rein sunnitud taluma külma ja nälga. Viis aastat tagasi võttis ta vastu Vabaduse Tammepärja aumärgi. Kaheksa aastat tagasi autasustati Reinu Valgetähe V klassi teeneteristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles