Regionaalminister Madis Kallas suunaks omavalitsustele osa ettevõtete tulumaksust

Saarte Hääl
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Regionaalminister Madis Kallas jagaks jõukamate omavalitsuste raha vaesematele ja annaks rikkamatele selle vastu toetust lasteaedade ehitamiseks. Samas toetab ta mõtet anda omavalitsustele osa juriidilise isiku tulumaksust, vahendavad ERRi uudised.

Enne suvepuhkust muutis riigikogu omavalitsuste rahastamist nii, et rohkemate pensionäridega omavalitsused saavad senisega võrreldes pisut rohkem, teised vähem raha. Muudatusest võitvad vallad-linnad märkisid, et saavad pisku, teised kurtsid, et neilt võetakse ebaõiglased palju ära. Pikkade vaidluste järel paigutati ümber umbes kümme miljonit eurot.

Regionaalminister Kallas soovib nüüd, et järgmine, 2025. aastal jõustuv muudatustepakett oleks suurema mõjuga.

"Tööealisi inimesi on jäänud paljudes piirkondades nii väheks, et olemasoleva mudeliga ja ka tasandusfondiga nad ikkagi ei suuda kõiki teenuseid pakkuda sellisel tasemel, nagu me sooviksime. Kus on rohkem maksutulu, siis seesama maksutulu peab aitama ülal pidada ka neid piirkondi, kus seda enam nii palju ei ole," rääkis Kallas ERR-ile.

Täpsema valemi, kuidas raha ümber jagada, loodab minister välja pakkuda septembri lõpus.

Kallas toetab ka mõtet anda omavalitsustele osa juriidilise isiku tulumaksust. Kusjuures omavalitsuse osa sõltuks sellest, kui palju töökohti ettevõte pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles