TERVIS Kooliminejate läbivaatusel tulevad ilmsiks laste peamised tervisehädad

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
TERVISEKONTROLL HINDELE VIIS! Augusti keskpaigaks on ema Liana Kipper oma peagi 1. klassi mineva tütre Adeele Pisukoviga käinud tervisekontrollis nii hamba- kui ka perearsti juures.
TERVISEKONTROLL HINDELE VIIS! Augusti keskpaigaks on ema Liana Kipper oma peagi 1. klassi mineva tütre Adeele Pisukoviga käinud tervisekontrollis nii hamba- kui ka perearsti juures. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nii nagu beebidega peab perearsti juures tervisekontrollis käima iga kuu ja seejärel väikelapsega aasta või pooleteise tagant, ootab põhjalik tervisekontroll ees ka värskeid koolijütse.

“Viiekuuse beebiga arstile minnes sain perearstilt teada, et järgmisse kontrolli tuleb kaasa võtta ka vanem, tänavu 1. klassi minev laps, et teha talle koolieelne tervisekontroll,” räägib kahe lapse ema Liana Kipper, kellel oli kohustusliku ülevaatuse vajadus vanema lapse puhul seni kahe silma vahele jäänud.

Tänavu Hariduse kooli I klassis alustav Adeele Pisukov on ema Liana sõnul terve, liikuv ja hästi arenev tüdrukutirts. Küllap seetõttu ei tulnudki meelde lapsega arsti juurde minna, kuid tänu perearst Kersti Kalveti poolsele tähelepanu juhtimisele, sai vajalik tervisekontroll tehtud juba maikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles