Hüljeste lestarappimise harjumus paneb kalateadlase kukalt kratsima

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Foto: TÕNIS TASANE

Kihelkonna kalur postitas Facebooki foto hüljeste poolt pooleldi nahka pistetud lestakaladest, millist pilti kohtavad kalurid viimasel ajal üha sagedamini.

"Päris erakordne lugu, lestade söömine ei ole tüüpiline," ütles Saarte Häälele Eesti mereinstituudi direktor Markus Vetemaa. "Sellise koguse lestade tagumise poole söömist ei ole ma kunagi varem näinud, kuigi olen püüdnud mõne lesta, kellel armistunud hülgehammustus küljel."

Tema sõnul tundub hüljeste maitse üldiselt olevat üsna sarnane inimeste eelistustele. Kõige parema meelega söövad nad lõhet, forelli ja siiga, ent armastavad haugata ka turskade kõhuosa, kus on rasvane ja maitsev maks. Võrgust võetakse meelsasti ka räime. Kui aga neid esimesi eelistusi ei ole saada, siis süüakse igasugust kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles