TERVIS Haugi mälu – laialt levinud probleem

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MÄLU ON SEOTUD TÄHELEPANUGA, ütleb Saaremaa gümnaasiumi õpetaja Indrek Peil. Tema sõnul muutuvad noorte tähelepanuoskus ja seega ka mälu “tänu” nutitelefonide kasutamisele aina kehvemaks.
MÄLU ON SEOTUD TÄHELEPANUGA, ütleb Saaremaa gümnaasiumi õpetaja Indrek Peil. Tema sõnul muutuvad noorte tähelepanuoskus ja seega ka mälu “tänu” nutitelefonide kasutamisele aina kehvemaks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pidev unustamine, asjade kaotamine, suutmatus infot meelde jätta on omane mitte ainult paljudele eakatele, vaid ka noortele inimestele. Mis on viletsa mälu põhjused ja kuidas oma mälu parandada?

“See, et kaotan oma asju või ei mäleta, kuhu ma need just äsja panin, on täiesti tavaline,” tunnistab 45-aastane kuressaarlane Ingrid. “Mul on kaduma läinud kaks vihmavarju, igal talvel jään ilma vähemalt ühest paarist kinnastest. Vahel, kui olen auto teise kohta parkinud kui tavaliselt, lähen ikka sinna harjumuspärasesse kohta – et avastada, et seal autot pole. Mul on hirm, et kui mul juba praegu nii halb mälu on, kas jään siis vanaduses dementseks.”

Kehv mälu ja pidev unustamine on üsna tavaline ka päris noorte inimeste puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles