KÜLAVAHELOOD Võhma ja Aste võõrustasid Külla Külla päeval sadu külalisi

Aare Laine
Copy
Foto: MERIT LEHTSALU

Külla Külla sarja teise saate avalooks valis saatejuht Aare Laine "Võhma poiste laulu", mis kõlab vendade Mati ja Enno Vaikmaa esituses Kadi raadio eetris teist korda. Raadiomees salvestas selle aasta tagasi.

TULGE AGA KÜLLA. Aste käsitöömeister Peeter Kuum on saarlastele tuntud meistrimees. Tema tehtud tarbeesemed lähevad kaubaks ka kodukohast kaugemal.

MERIT LEHTSALU

Tänavune Külla Külla päev oli Võhma külamaja, kunagise koolimaja õuel taas rahvarohke. Saatejuht küsitleb nii laadakauplejaid kui ka ostjaid. Külla Külla päevale oli tuldud kõikjalt Saaremaalt ja ka mandrilt. Põhiliselt pakuti talukaupa. Sortiment oli mitmekesine. Lettidel oli juurvilja, metsaande, hoidiseid, ka kudumeid ja igasuguseid käsitööesemeid. Külaseltsi eestvedajad annavad kuulajaile teada, mis külaelanikud seltsielu edendamiseks on ette võtnud, milliseid üritusi korraldanud, kuidas külamaja kasutamist leiab ja mida veel teha kavatsetakse.

Seekord pakkusid muusikalist meelelahutust Kuressaare linnaorkester ja Taritu meesansambel. Päevakavva kuulus ka piirkonna tutvustamine, kus huvilised said ülevaate ka küla ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles