Kuus saart asutavad Saarte Energiaagentuuri

Copy
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele.
Vaade Ruhnu piirivalvetornist metsasele saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Saaremaa, Hiiumaa, Muhumaa, Kihnu, Vormsi ja Ruhnu asutavad koos kohalike ettevõtjate liitude ning Tallinna Tehnikaülikooliga mittetulundusühingu Saarte Energiaagentuur, mille eesmärk on erinevaid energialiike saartel senisest paremini kasutada ja vähendada heitmeid.

MTÜ asutamislepingu eelnõu kohaselt on Saarte Energiaagentuuri eesmärk Eesti saartel energiakasutuse paremaks muutmine avalikus sektoris, kodudes ja ettevõtetes, era- ja väliskapitali kaasamine energiaprojektide mõju suurendamiseks, kogukondade energiateadlikkuse tõstmine ja energiaühistutesse kaasamine. Ühtlasi aitab agentuur käivitada säästva energia investeeringud ning ette valmistada energiatõhususe lepinguid.

Saarte Energiaagentuuri tegevus on suunatud elamutele, hoonete energiaallikatele, kaugküttevõrkudele, veeteenustele, sadamatele, puhtale ja energiatõhusale ühistranspordi taristule, ettevõtete energiasäästikkusele ja heitmete vähendamisele. Lisaks on eesmärgiks taastuvenergia tootmine, elektri- ja vesinikuühenduste parandamine ning energia salvestus, sealhulgas vesinikturu käivitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles