Keldripõleng tuletas taas meelde tuleohutuse tähtsust kortermajades

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Päästeameti Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektor Maria Vahter juhtis muuhulgas tähelepanu, et Smuuli 14 kortermajas ei oleks tohtinud käesoleval hetkel ehitustegevust üldse toimuda.
Päästeameti Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektor Maria Vahter juhtis muuhulgas tähelepanu, et Smuuli 14 kortermajas ei oleks tohtinud käesoleval hetkel ehitustegevust üldse toimuda. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

26. oktoobril kell 4.11 hommikul süttis Kuressaares J. Smuuli tänaval asuva kortermaja keldris keldriboks, tekitades tuleohu ja evakuatsioonivajaduse.

Suits levis kiiresti maja kommunikatsiooniviikude kaudu korteritesse, kus mõned suitsuandurid hakkasid häiret andma. Suurema tragöödia aitas ära hoida päästjate kiire reageerimine, kuid juhtunu tõstatas mitmeid tuleohutusega seotud küsimusi.

"Põlenguala ei olnud suur, umbes üks ruutmeeter, süttinud oli natukene ühe boksi ust ja praht, mis oli lahtises tehnoruumis küttetorustiku alla visatud," rääkis päästeameti Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektor Maria Vahter, oskamata reedel veel öelda, kas põlengu põhjuseks oli hooletus või tahtlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles