Kuressaare Vanalinna kooli õpetajad osalesid Erasmus+ õpirändel Itaalias

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare Vanalinna kooli koduleht. Õpetajad osalesid Erasmus+ õpirändel Padova linnas, Itaalias
Kuressaare Vanalinna kooli koduleht. Õpetajad osalesid Erasmus+ õpirändel Padova linnas, Itaalias Foto: Erakogu

Koolivaheajal, 22.-28. oktoobrini osalesid meie kooli õpetajad Madli Varik, Liisi Lõo, Tuuli Käiro ja huvijuht Piret Seema Erasmus+ õpirändel Põhja-Itaalias, Padova linnas, mis asub kuulsate linnade Veneetsia ja Verona vahel.

Õpirände eesmärgiks oli osaleda õuesõppe- ja STEAM-koolitusel. Selgituseks, et STEAM on Eestis tuntud kui MATIK õpe, mis ühendab matemaatika, tehnika, teaduse, inseneeria ja kunsti valdkonnad. Koolitus toimus põhiliselt avalikus linnaruumis, kus tutvuti erinevate kultuuripärandi ja UNESCO nimekirjas olevate vaatamisväärsustega. Külastati ka Euroopa ühe vanima ülikooli - Padova ülikooli (asutatud 1222) mitut õppehoonet. Eriti kaunis oli ülikooli ajaloohõnguline ja seal õppinud perekondade vappe täis peahoone.

Koolituse eripärana saadi kogemus, kuidas läbi lugude jutustamise anda edasi oma teadmisi ja informatsiooni; kuidas mitteformaalse õppe kaudu tutvustada ümbritsevat keskkonda, selle võimalusi, kultuuri ja väärtusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles