Tehnikaülikooli tudengid käivad koolides õpetamas

Saarte Hääl
Copy
Tallinna Tehnikaülikool Taltech.
Tallinna Tehnikaülikool Taltech. Foto: Madis Veltman

„Tudeng tundi!“ – just niisugust nime kannab algatus, millega TalTechi elektroenergeetika ja mehhatroonika eriala tudengid ja doktorandid jagavad kooliõpilastele tarvilist elektritarkust. Gümnaasiumiõpilaste jaoks kokku pandud loengutes tulevad jutuks energeetikavaldkonna olulised teemad alates uute elektrijaamade rajamisest või elektrihinnast kuni varustuskindluseni. Nii avaneb õpilastel võimalus energeetika põnevat maailma paremini mõista, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli ajakiri Mente et Manu.

„Meie tudengid saavad pakkuda kuulajatele vahetut kogemust, kuidas käib elu ülikoolis, mida oodata tulevasest tööelust ning nii äratada huvi valdkonna vastu. Nüüd on uus sügis käes ja tööjärg ees: üsna mitme kooliga on kokkulepe paika saanud ning koolitamine võib alata,“ räägib Palu.

Loenguid annavad gümnasistidele TalTechi energeetikatudengid, kes on enne saanud väikese koolituse õppejõududelt. Tänaseks on õpetajaametit proovinud nii bakalaureuse- kui ka magistriõppe tudengid, samuti doktorandid; õpetanud on nii energeetikas kindlas teemas tugevad noored kui kogu valdkonna tervikpilti tajuvad kogenud juhendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles