Kuressaare muinsuskaitseala kaitsekord jõuab valitsuse ette

BNS
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Neljapäeval jõuab valitsuse ette Kuressaare muinsuskaitseala kaitsekord, millega määratakse kaitseala nimetus, kaitse eesmärk ja muinsuskaitseala ning selle kaitsevööndi piir, samuti muinsuskaitsealal asuvate hoonete väärtusklassid ja muinsuskaitseala kaitse eesmärgi tagamiseks vajalikud nõuded.

Eelnõu järgi muudetakse muinsuskaitseala piire lisades muinsuskaitseala senisest kaitsevööndist muinsuskaitsealasse 200 kinnistut ja muinsuskaitsealast arvatakse välja 58 kinnistut, mis jäävad eelnõu kohaselt muinsuskaitseala kaitsevööndisse. Muinsuskaitseala piiri suurim muudatus puudutab praegu kaitsevööndis asuvate ajaloolise Toriküla ja Uus-Roomassaare tänava piirkondade osalist liitmist muinsuskaitsealaga. Muinsuskaitseala hõlmab edaspidi mh Kuressaare sadama piirkonda, Tori abajat ning Ujula abajat. Lisaks tehakse väiksemaid piirimuudatusi.

Muinsuskaitsealast arvatakse välja osa Ojassoo ja Garnisoni tänava vahelisest kvartalist, mis on hoonestatud vaid nõukogudeaegsete hruštšovka-tüüpi kortermajadega. Samuti jäetakse muinsuskaitsealast välja M. Körberi tänava lõpust lõik ning üksikud kinnistud Veski ja Aia tänava nurgal, Vallimaa, Rohu ja Kohtu tänavate vahelises kvartalis ning nn Slupi platsiga külgnevad kinnistud J. Smuuli tänava ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles